Benik Houthandel Gemert

over ons

Benik Houthandel en Zagerij

Na 15 jaar ervaring in de bosbouw te hebben, besloten we in 2011 onze eigen houtzagerij op te richten. Dankzij in het verleden opgebouwde netwerk, kunnen we nu hout uit verantwoord beheerde bossen kopen om een kwaliteitsproduct te verkrijgen. Bij ons kan men terecht voor diverse houtsoorten. Wat ons sterk maakt is dat we maatwerk verrichten, dat wil zeggen dat we hout in iedere gewenste dikte en lengte tot 9 meter kunnen zagen. Verder geven we advies bij de aankoop van hout en bouwen van overkappingen of veranda’s. Wij hebben een grote voorraad balken en planken van verschillende houtsoorten zoals douglas hout en eikenhout. Een topper in ons assortiment zijn de boomschorsplanken.

KWALITEIT

Wij werken altijd met de hoogste kwaliteit hout. Onze zagerij verwerkt alleen het langzaam groeiende douglashout, afkomstig uit de Veluwe, Ardennen en de Eiffel.

MAATWERK

Wat ons sterk maakt is dat we maatwerk verrichten, dat wil zeggen dat we hout in iedere gewenste dikte en lengte tot 9 meter kunnen zagen.

ERVARING

Bij Benik Houthandel en Zagerij in Gemert hebben we 20 jaar ervaring in de houtsector. In 2011 is besloten onze eigen houtzagerij op te richten. Dankzij in het verleden opgebouwde netwerk, kunnen we nu hout uit verantwoord beheerde bossen kopen om een kwaliteitsproduct te verkrijgen.

UITGEBREID ASSORTIMENT

Bij ons kan men terecht voor diverse houtsoorten. Daarnaast leveren wij boomschorsplanken en diverse andere producten.

Onze showroom

’t Boomstamwinkeltje

In ons winkeltje kunt u geschaafde boomstamplanken van diverse houtsoorten vinden zoals eiken, beuken, douglas, kersen, iepen en acacia.  Deze planken worden tegenwoordig gebruikt voor tafels, banken, tv meubels, boekenplanken, bureau’s, biertafels, badmeubels, kasten, etc. De planken kunnen terwijl u wacht op maat gezaagd worden.

boomschorsplanken beuken
boomschorsplanken beuken
Houthandel gemert
Houthandel gemert
boomschorsplanken eiken
Houthandel gemert

Benieuwd naar de mogelijkheden!

Neem contact op!