HOUTSOORTEN

wat bieden wij aan

Hoge kwaliteit balken en planken uit onze eigen houtzagerij.

Momenteel verschilt het douglas hout enorm in kwaliteit, er is snelgroeiend en langzaam groeiend type op de markt. Het snelgroeiend type is goedkoper. Onze zagerij verwerkt alleen het langzaam groeiende douglas hout, afkomstig uit de Veluwe, Ardennen en de Eiffel. De snelgroeiende variant splijt veel vlugger en heeft een veel kortere levensduur.

Balken en planken van douglas hout uit eigen houtzagerij, iedere balk wordt apart aangezien, dus geen massa productielijn, er wordt kwaliteitscontrole uitgevoerd, balken worden met overmaat geleverd.

De douglas balken zijn tot 9 meter leverbaar /2m-2,5m-3m-3,5m-4m etc/! Prijzen tot 6m, boven 6m wordt een offerte gemaakt. De balken zijn fijnbezaagd. Ook diktes als 250 x 250mm, 300 x 300mm, 100 x 300mm etc. zijn meestal geen probleem, korte levertijd. Teveel besteld hout wordt niet retour genomen.

Wegens gebrek aan eikenhout in Nederland kopen wij de stammen in Roemenië, ze worden ook meteen daar in balken en planken gezaagd. Er zijn diverse voordelen aan verbonden. De kwaliteit van eiken is er uitstekend, het hout groeit ongeveer 10% vaster dan de eiken in West Europa daardoor veel minder spinthout.

Voor de actuele voorraad neem contact via de mail.

Een topper in ons assortiment zijn de boomschorsplanken. Deze worden aangeboden in verschillende houtsoorten zoals eiken, beuken, essen, kersen, robinia, metasequoia, kastanje, linden en natuurlijk douglas. De laatste soort is heel gebruiksvriendelijk, douglashout laat zich gemakkelijk zagen en schuren.

Houtsoorten
Bekijk onze houtsoorten
Kersen
Iepen
Douglas
Lees verder
Beuken
Robinia
Eiken
Kastanje
Linden

Benieuwd naar de mogelijkheden!

Neem contact op!