DOUGLAS HOUT

Douglas hout: balken, planken, palen en vlonderplanken

Bent u op zoek naar douglas hout? Dan bent u bij Benik aan het juiste adres. Douglas hout wordt gebruikt voor het bouwen van overkappingen, schuttingen, tuinmeubelen zoals terrastafels en tuinbanken, vlonders, dierenverblijven en speeltoestellen. Ook voor binnen is dit hout een uitstekende keuze om toe te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van fijnbezaagde en geschaafde douglas balken en planken voor het maken van uw kozijnen, deuren en dorpels. Op onze inspiratiesite vindt u enkele voorbeelden van de toepassing van douglas hout.

Herkomst en kwaliteit douglas hout

Langzaam groeiend douglas hout heeft een langere levensduur en splijt minder snel dan de snelgroeiende variant. Onze houtzagerij verwerkt daarom alleen langzaam groeiend douglashout afkomstig van de Veluwe, de Ardennen en de Eiffel. Iedere balk en plank wordt door ons apart gezien en deze controleren wij op kwaliteit. Bij ons is dus geen sprake massaproductie. Bij Benik Houthandel in Gemert is uw fijnbezaagd douglas hout altijd van hoge kwaliteit.

 

Douglas balken en planken fijnbezaagd en geschaafd in eigen houtzagerij

Benik houthandel in Gemert dichtbij Uden, Venray, Boxmeer en Helmond levert douglas balken, planken en palen vanuit eigen houtzagerij. Deze fijnbezaagde en geschaafde balken en planken worden geleverd met overmaat in diverse maten tot een lengte van maximaal 9 meter. U kunt het douglas hout gratis ophalen of laten bezorgen tegen meerprijs. Voor prijzen zie onze prijslijst of vraag een offerte aan.

Douglashout inspiratie

voorraad Benik

Benieuwd naar de mogelijkheden!

Neem contact op!