Als u op zoek bent naar duurzame houtsoorten voor uw tuinprojecten, zit u bij Benik Houthandel en Zagerij goed! Er zijn talloze houtsoorten die geschikt zijn voor buitenprojecten, en elk heeft zijn eigen voordelen. In deze blog zullen we enkele van de meest duurzame houtsoorten voor tuinprojecten bespreken, waaronder douglas, eiken, abies grandies, beuken, plataan en robinia.

Douglas Hout Voor Tuinmeubelen En Schuttingen

Douglas hout, ook bekend als Oregon Pine, is een van de meest populaire houtsoorten voor tuinprojecten. Het is duurzaam en heeft een mooie rode tint die na verloop van tijd donkerder wordt. Douglas hout is ook relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. Het is een ideale keuze voor tuinmeubelen, schuttingen en zelfs gevelbekleding.

Eikenhout Is Een Populaire Keuze Voor Tuinprojecten

Eikenhout is een andere populaire keuze voor tuinprojecten. Het is zeer duurzaam en heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Eikenhout kan goed tegen vocht en is daarom perfect voor buitengebruik. Het is wel iets duurder dan douglas hout, maar de extra kosten zijn het zeker waard als u op zoek bent naar een houtsoort die lang meegaat.

Abies Grandis Is De Ideale Keuze Voor Tuinhuisjes En Veranda’s

Abies Grandis, ook wel bekend als Reuzenzilverspar, is een duurzame houtsoort die goed bestand is tegen weersinvloeden. Het heeft een lichtgekleurde nerf en een zachte textuur. Abies Grandis is een ideale keuze voor tuinhuisjes, veranda’s en andere tuinprojecten.

Beukenhout Is Zeer Geschikt Voor Tuinmeubelen Of Schuttingen

Beukenhout is een hardhoutsoort die zeer geschikt is voor buitengebruik. Het heeft een mooie, lichte kleur en is goed bestand tegen vocht. Beukenhout is een ideale keuze voor tuinmeubelen, maar kan ook gebruikt worden voor schuttingen en andere constructies in de tuin.

Plataanhout Is Ideaal Voor Pergola’s

Plataanhout is een relatief onbekende houtsoort voor tuinprojecten, maar het is zeker het overwegen waard. Het heeft een mooie, lichte kleur en is zeer duurzaam. Plataanhout is ook goed bestand tegen vocht en kan daarom goed worden gebruikt voor bijvoorbeeld pergola’s.

Robiniahout Is Goed Bestand Tegen Weersinvloeden

Tot slot is ook robiniahout aanwezig in ons assortiment, ook wel bekend als acaciahout. Het is een zeer duurzame houtsoort die goed bestand is tegen weersinvloeden. Robiniahout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling en is relatief goedkoop. Het is daarom een ideale keuze voor schuttingen, tuinmeubelen en andere constructies in de tuin.

Bekijk al onze producten, houtsoorten of neem contact op voor meer informatie.

Recent Posts
zaagmachine Benik