Op 1 mei Bestaat Benik Hout 25 jaar. Reden voor een Feestje, Zo Dachten Eigenaren Ina en Bernard Donkers. Het Bedrijf, dat Gespecialiseerd is in Rondhout Bewerken tot Balken en Planken, Organiseert op 27 mei Een Open Dag Waarbij Iedereen een Kijkje kan Nemen. 

Benik Houthandel en Zagerij begon als bosbouwbedrijf in 1998, waarna de zagerij er in 2010 is bijgekomen. Sindsdien is de bosbouw langzaam verdwenen en zijn ze steeds verder gegroeid met de houthandel en zagerij. Het bedrijf begon de verkoop vanuit thuis, maar na een paar jaar was een grotere locatie erbij noodzakelijk. Toen kwam Benik aan de Schoondonkseweg te zitten. Op 4 september 2018, vroeg in de ochtend, was de schrik erg groot bij de familie Donkers. De verkooplocatie stond in brand en het grootste gedeelte van de voorraad en inventaris was in vier uur tijd verdwenen. Na nog een locatie gehuurd te hebben, kwam er in 2020 de mogelijkheid om het pand aan de Rooije Hoefsedijk in Gemert te kopen. Een locatie waar meer dan 50 jaar houthandel Kuijpers werkzaam was. Een plaats waar de zagerij en de houthandel bij elkaar konden zijn. “Makkelijker kon het niet”, vertellen Ina en Bernard.

Eigen Productie

Benik Houthandel en Zagerij heeft alles in eigen productie. Er worden ronde stammen aangekocht en verwerkt tot eindproducten. “Alles wat we verkopen wordt hier geproduceerd en het afval verwerken we in nieuwe producten zoals houtsnippers, kachelhout en houtbriketten. We zijn klein begonnen met weinig assortiment, maar zijn steeds verder gegroeid. Bij ons staat de kwaliteit altijd voorop. We verwerken zelf verantwoord geoogste bomen. In combinatie met onze grote voorraad waarborgen we een snelle levering met een eerlijke prijs. Een zagerij is meer dan alleen op maat zagen.”

Open Dag

Om 25 jaar Benik Hout te vieren stellen Ina en Bernard het bedrijf open voor mensen die het leuk vinden om te komen kijken. Op 27 mei is er een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. “Op die dag geven we ook drie demonstraties over het zagen, meerblad en schaven, zodat mensen kunnen zien wat we doen en hoe we dat doen. Natuurlijk kunnen mensen dan tegelijkertijd vragen stellen en zorgen we ervoor dat alles veilig verloopt.”

Actie

Naast de vrijblijvende offerte die klanten standaard ontvangen koppelt Benik Houthandel en Zagerij een mooie actie aan het 25-jarig jubileum. In de week van het 25-jarig bestaan, van 1 t/m 7 mei, krijgen klanten namelijk 10% korting* op het gehele assortiment**. Kijk voor het assortiment of voor meer informatie over het bedrijf zelf op de website: www.benikhout.nl.

Recent Posts
rabat